Voorkom torenhoge rekeningen als je buiten de EU op vakantie gaat!

Voorkom torenhoge rekeningen als je buiten de EU op vakantie gaat!

Een leuke vakantie betekent een vakantie zonder zorgen. Dus ook geen zorgen over de telefoonkosten! Misschien heb je wel eens het verhaal gehoord van een Schotse dame die op vakantie ging naar Turkije en thuis in Schotland een telefoonrekening kreeg van duizenden euro’s. Dit is heel makkelijk te voorkomen! In dit artikel lees je hoe je buiten de EU je telefoonkosten laag houdt.

Tip 1: Gebruik een herlaadkaart

Door je prepaid kaart te laten herladen en die te herladen hou je je kosten in de hand. Je bepaalt in dit geval zelf hoeveel je kwijt bent aan je telefoon. Bij een prepaid simkaart betaal je vooraf voor je mobiele data, sms’jes en belminuten. Je kan dus nooit je bundel overschrijden en extra kosten maken.

Buiten de EU (Noorwegen en Zwitserland meegerekend) bepalen mobiele providers zelf hoeveel zij rekenen. Binnen de EU mogen mobiele providers geen extra kosten in rekening brengen. Zo zijn er sinds kort geen roamingskosten meer. Indien je in Amerika bijvoorbeeld besluit te bellen betaal je vaak meer dan één euro per minuut. Hoe de kosten dus goed in de gaten!

Tip 2: Zet Wifi zoveel mogelijk aan!

Indien je wilt besparen op je telefoonkosten is met name buiten de EU het aanzetten van Wifi zeker aan te raden. Naast het Whatsappen via Wifi is ook mobiel bellen via Wifi mogelijk. Dit scheelt heel veel geld!

Tip 3: Hou je mobiele verbruik in de gaten

Bij iedere mobiele provider heb je de mogelijkheid om je verbruik op te vragen. Bij sommigen gaat dit door een SMS’je te sturen, bij anderen krijg je een persoonlijke pagina. In ieder geval is het aan te raden vooraf even bij je mobiele provider hierover te informeren. Door je mobiele verbruik in de gaten te houden weet je natuurlijk of het wel of niet rustig aan moet doen. Zo betaal je nooit te veel!