Op vakantie? Pas op dat je niet te veel betaald voor je telefoonverbruik!

Misschien heb je wel eens gehoord van een Schotse dame, die op vakantie was in Turkije en een telefoonrekening had van duizenden euro’s. Ook ikzelf heb wel eens een hoge rekening gekregen, door onbeperkt gebruik te maken van mobiele data. Gelukkig ging het in mijn geval om honderd euro, maar toch is het zonde! Door de onderstaande tips op te volgen voorkom jij een torenhoge telefoonrekening!

Bestel een data simkaart

Reis je buiten de Europese Unie? Dan is het raadzaam om een prepaid data simkaart te bestellen, want mobiele providers mogen buiten de Europese Unie extra kosten rekenen indien je gebruik maakt van een lokale gebruiker. Het grote voordeel van een prepaid datasimkaart is dat je vooraf betaalt voor je telefoonverbruik. Zo hou jij je telefoonkosten in de hand!

Gebruik zoveel mogelijk wifi

Wil je toch gebruikmaken van een abonnement? Zeker buiten de Europese Unie kan je beter mobiele data zoveel mogelijk vermijden. Zet de wifi zoveel mogelijk aan. Dit is immers gratis! Met je wifi kan je ook via Whatsapp bellen, zodat je in de telefoonkosten bespaart. Bel je via de normale wijze? Dan zal je merken dat je maar beperkt buiten de EU kunt bellen. Met Whatsapp heb je deze beperkingen niet. Het biedt echt uitkomst!

Hou je mobiele verbruik zoveel mogelijk in de gaten!

Heb je een mobiele abonnement en besluit je toch om zo nu en dan roaming aan te zetten? Zet dan een dataslot op je telefoon. Bij veel mobiele providers kan je instellen dat je niet meer betaalt dan je huidige abonnement. Hiervoor betaal je iets extra’s, maar dit weegt niet op tegen het datalimiet. Zo kunnen mobiele providers geen torenhoge kosten meer rekenen.

Kortom, je telefoonkosten heb je echt zelf in de hand. Indien je het zekere voor het onzekere wilt nemen kan je het beste een prepaid data simkaart bestellen, zo veel mogelijk wifi gebruiken en je verbruik in de gaten houden. Zo hoef je qua telefoonkosten je geen zorgen te maken.