De beste tips om je camper te beveiligen

Het vakantieseizoen zit er voor de meeste mensen weer op en dat betekent dat mensen met een camper hun geliefde voertuig naar een stalling brengen. Maar wis je dat campers zeer populair zijn bij dieven en dat het daardoor noodzakelijk is om ze goed te beveiligen voordat je hem naar de stalling brengt? 

Dat is niet alleen om diefstal en inbraak te voorkomen als je camper aan het overwinteren is, maar ook om ervoor te zorgen dat de kans op diefstal en inbraak het volgende camperseizoen een stuk kleiner wordt. Heb je jouw camper dus nog niet beveiligd? Lees dan snel verder. We delen namelijk de beste tips met je over wat je kunt doen om je camper te beveiligen.

Laat extra sloten monteren

Een van de manieren om de kans op inbraak en diefstal van je camper te verkleinen is door extra sloten te monteren. We hebben het dan niet alleen over extra sloten op de toegangsdeur van je camper, maar ook over versnellingsbaksloten en motorkapsloten.

Met een versnellingsbakslot blokkeer je de versnellingspook en met een motorkapslot voorkom je dat de motorkap kan worden geopend en dieven er met je waardevolle onderdelen van doorgaan.

Door de sloten in je camper te laten monteren verklein je de kans op inbraak en diefstal aanzienlijk. Het is dan ook niet voor niets dat veel verzekeraars steeds vaker de harde eis stellen dat je op z’n minst een versnellingsbak moet laten installeren voordat ze je camper voor de verzekering accepteren.

Meer weten over versnellingsbaksloten? Kijk dan eens op busbeveiligers.nl/camper-beveiliging-bearlock/

Monteer sensorverlichting

Als dieven ergens een hekel aan hebben is het wel om in de spotlights te staan. Daarom is het monteren van sensorverlichting een bijzonder effectieve manier om criminelen bij je camper weg te houden. 

Installeer de verlichting bij de toegangspunten van je camper zoals de deur, de ramen en ook het dakraam. Installeer geen sensorverlichting in je camper, omdat het licht dan iedere keer aangaat als je beweegt, dus ook ‘s nachts als je probeert te slapen.

Overnacht alleen op camperplaatsen

In de meeste landen zijn er speciale camperplaatsen waar je met je camper kunt overnachten. Het grote voordeel van camperplaatsen is dat er sociale controle is waardoor de kans op diefstal en inbraak kleiner is. 

Daarnaast is het in veel landen verboden om zomaar je camper ergens neer te zetten, dus het gebruik van camperplaatsen is vanuit de wet vaak ook vaak verplicht. Goed om te weten: op de meeste camperplaatsen mag je maximaal 24 uur staan. Het is dus geen plek om vakantie te vieren, maar om de nacht door te brengen tijdens je rondreis.

Berg waardevolle spullen op in een ladebak

Vrijwel alle campers hebben een ladebak waarin je waardevolle spullen kunt opbergen. Het voordeel van een ladebak is dat waardevolle spullen uit het zicht zijn. Hierdoor moet de dieven gissen of er waardevolle spullen in je camper liggen en is de kans groter dat ze elders hun geluk gaan zoeken.

Meer weten over het beveiligen van je camper?

Tot zover onze tips. Met de besproken acties kun je de kans op inbraak en diefstal van je camper al een stuk verkleinen. Echter, je kunt natuurlijk nog meer doen. Wil je hier meer over weten, lees dan het waardevolle blog van het bedrijf Busbeveiligers over je camper beveiligen.