Day and night open! Corfu, Greece

Green Island

Reizen naar Corfu is niet zo moeilijk als het lijkt. Natuurlijk is het een eiland, dus er in een ruk naar toe rijden wordt moeilijk. Maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden, zo ook naar Corfu.

Vliegen naar Corfu

De gemakkelijkste manier om op Corfu te komen, is met het vliegtuig. Zeker in het seizoen – vanaf pakbeet begin april tot eind oktober – vlieg je in de meeste gevallen vanuit Nederland rechtstreeks naar de luchthaven van Corfu. Niet alleen gemakkelijk, maar ook snel. Binnen drie uurtjes verwissel je het duffelse jasje en de wollen pantalon voor een vrolijk gekleurd shirt en een broek zonder pijpen. Zeker als je minder dan twee weken vakantie hebt, is het de moeite van het overwegen waard. Een reis met de auto naar Corfu consumeert bij een korte vakantie wel heel veel van je kostbare vakantiedagen.

Het is altijd handig om keus te hebben. Vliegen hoeft niet duur te zijn. Op vliegtickets is echter de aloude wijze spreuk van toepassing: Zoekt en gij zult vinden. Het kan bijvoorbeeld heel lucratief zijn om rond het middernachtelijk uur op internet te zoeken naar goedkope vluchten. Op dat moment worden bepaalde limieten of data bereikt of gepasseerd en de prijs naar beneden aangepast.

Ben je eenmaal op Corfu Airport uitgestapt dan haal je de koffer van de band en scoort buiten een van de vele wachtende taxi’s of stap je in je besproken huurauto en tuf je op het gemak naar je vakantiehuis. Het grote genieten is begonnen!

Met de auto naar Corfu

Je kunt natuurlijk ook met de auto komen! Het avontuur begint in dat geval als je je eigen straat uit rijdt en het feest eindigt pas bij terugkomst.

Vanuit Nederland naar Corfu met de auto is een schitterende reis. Afhankelijk van je eigen smaak kom je door landen als Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Je krijgt de gelegenheid om in een pittoresk dorpje met kerk, begraafplaats en postkantoor je tanden in een lekkere Duitse biefstuk of Wiener Schnitzel te zetten. Om uiteindelijk in Italië naar de haven van vertrek te reizen, want je wilt wel naar Corfu natuurlijk. Zoals al eerder vermeld, met de auto naar Corfu houdt wel in dat je een stukje – of zelfs een heel stuk – moet varen. De ferries bieden echter genoeg comfort en faciliteiten om van je bootreis een succes te maken.

Er zijn verschillende havenplaatsen waar je op zo’n reus kan stappen. Venetië is de dichtstbijzijnde (vanaf Arnhem zo’n 1200 kilometer). Het is een belevenis om deze beroemde stad binnen te varen en te aanschouwen. Dat pik je dan mooi even mee!

Verder kan je in Ancona ter scheep gaan, zoals dat zo mooi heet, of doorrijden naar Bari en nog verderop Brindizi. Vanuit Brindizi is het een uurtje of zes varen naar Corfu, maar dan moet je wel van autorijden houden en rekening houden met minimaal een overnachting. Schrijver dezes is met moeder de vrouw in Venetië opgestapt, dit traject is met een beetje goede wil in een dag te doen. Dan moet je wel weer van varen houden, c.q. eindelijk eens die dikke pil van 800 pagina’s uit willen lezen, want Venetië-Corfu is meer dan 24 uur varen. Wel kom je uitgerust aan op Corfu!

Reizen naar Corfu met de auto is zeer lucratief als je met je meerdere personen reist. Natuurlijk betaal je per persoon voor de overtocht, maar die prijzen vallen in het niet bij een vergelijk met vliegtickets. Ten tweede heb je natuurlijk de hele vakantie een auto binnen handbereik, waar je een hoop autohuur mee uitspaart. We hebben dus ook een paar bekende ferriemaatschappijen geselecteerd.