Waar moet je zeker naartoe op Corfu?

Corfu, ook wel Kerkyra genoemd, ligt ten westen van het Griekse vasteland ter hoogte van Albanië.Het is een groen eiland omdat het er regelmatig regent, met in het voorjaar veel bloeiende heesters en struiken. Het heeft prachtige zand- en kiezelstranden. De kuststrook is zeer gevarieerd. Wat je je blijft herinneren van Corfu is het heldere blauwgroene water van de Ionische Zee en de eindeloze bossen zilvergroene olijfbomen. Het water van de zee met zijn inhammen biedt een schitterend overzicht van alle mogelijke kleuren blauw en het is gewoonlijk zo helder dat je de vissen kunt zien. Er staan tussen de drie en vier miljoen olijfbomen in het golvende landschap.Corfu is ook wel bekend van het paleis van Sissi (Achilleion). Sissi was keizerin van Oostenrijk en Hongarije. Over haar leven is ook een film gemaakt.

Corfu-stad

Corfu-stad is de hoofdstad van Corfu. De bouwstijl doet Italiaans aan. Je vind er talloze winkelstraatjes, cafés, terrassen, etc.Veel terrassen liggen aan de rand van de Esplanade en aan de haven.  Aan restaurants ook geen gebrek.Op het grote grasveld bij de Esplanade wordt vaak cricket gespeeld.Een leuke manier om de stad te verkennen is d.m.v. een rondrit met een paardenkoets. De paarden zijn vaak getooid met een hoedje.Veel smalle straatjes met hoge bebouwing kom je hier tegen. Een leuk winkeltje om te bekijken is het schaakspel winkeltje. Hier vind je schaakspelen in alle vormen en maten. Veel van olijfbomenhout. Als je op Corfu bent is een bezoek aan Corfu-stad zeker aan te raden. Vooral voor mensen die van oude steden houden, winkelen, terrasje pakken etc. De meeste toeristen verblijven in een van de vakantiecentra buiten de stad. Trekpleisters zijn ook het oude fort en de nieuwe vesting bij de oude haven. Een tip om te overnachten is het Hotel Corfu Palace

Paleokastritsa

Paleokastritsa is ongetwijfeld het mooiste plekje van Corfu. Hier vind je 3 schitterende baaien. Zo blauwgroen als op de foto’s is het in werkelijkheid ook. Het ligt helemaal aan de westkant van het eiland maar de verbinding naar Corfu-stad is goed. Houd je van zonnebaden, snorkelen, lekker eten?, je vind het hier allemaal. Bij Paleokastritsa kun je ook naar boven de bergen in. Bij “Bella Vista” heb je een grandioos uitzicht over de kust met de baaien, de jachthaven en het Teotokosklooster op de berg.Ga je in het voorjaar dan heb je ook nog eens een mooi contrast met de talrijke gele bloemen die dan bloeien. Op 1 van de 2 rotspunten ligt het Theotokos Klooster welke te bereiken is via een slingerende weg naar boven.Hier moet je beslist een kijkje gaan nemen. Je hoeft niet gelovig te zijn om dit te kunnen waarderen. Het klooster is spierwit. De blauwe lucht steekt daar prachtig bij af. Talrijke bloeiende planten in allerlei potten en kruiken, fruitbomen in de borders. Tjilpende mussen en helemaal geen verkeer. Hier kom je helemaal tot rust. Let er alleen op dat je niet te luchtig gekleed bent, dat wordt niet op prijs gesteld.

Gouvia

Gouvia ligt 20 autominuten van Corfu-stad.  Het is een gezellig druk toeristisch plaatsje met 2 lange straten vol winkeltjes, supermarktjes en eet- en uitgaansgelegenheden.Het heeft een klein zandstrand en een kiezelstrand.In Gouvia vind je vele watersportmogelijkheden. Er is een grote jachthaven met zeilboten. Voor de actieve vakantieganger dus ook zeker een aanrader. 

Artikel: https://www.lievegoedgroep.nl/