Verblijven in een bed en breakfast in Portugal

Verblijven in een bed en breakfast in Portugal

Wanneer je een bed en breakfast in Portugal boekt, verblijf je doorgaans in een kamer in een woonhuis waarbij het ontbijt de volgende dag is inbegrepen. De Nederlandse term voor Bed & Breakfast is ook wel logies en ontbijt, maar wordt minder vaak gebruikt. De term bed & breakfast wordt echter een stuk vaker gebruikt en wordt vaak tot b&b afgekort. Bed & breakfasts in Portugal zijn doorgaans kleinschalige accommodaties die vaak deel uitmaken van woningen. De ontbijtvoorziening met logies is doorgaans een nevenfunctie naast het wonen of een agrarische functie zoals een boerderij. Verblijven bij een bed en breakfast in Portugal biedt vaak een authentieke ervaring, waarbij je van dichtbij meemaakt hoe de lokale bevolking leeft.

Waar in Portugal verblijven?

Wanneer je graag een zon, zee en strandvakantie wenst, dan is het aan te raden te verblijven in een Bed & Breakfast in het zuiden van het land. Dit deel van Portugal aan de zuidelijke kust wordt ook wel de Algarve genoemd. Dit is een rotsachtig gebied en de uitgewezen plek voor avonturiers die houden van klimmen. Ook watersportliefhebbers hebben hier veel mogelijkheden om hun favoriete activiteiten te beoefenen. Bekende steden in dit deel zijn Albufeira en Faro, waar je veel authentieke Portugese restaurantjes vindt. De kustlijn van Lissabon is minder bekend, maar ook erg mooi. Wanneer je hier een bed & breakfast wenst te boeken, heb je de mogelijk te genieten van interessante kunst, gastvrije bewoners, een rijke geschiedenis en brede cultuur. Wanneer je van frisse wind kunt genieten, is Cabo de Roca erg aan te raden. Dit is het meest westelijke en tegelijkertijd ook het meest winderige punt van Europa.

Steden bezoeken in Portugal

Wanneer je van de stad houdt, kun je er ook voor kiezen om een Bed en Breakfast in één van de mooie Portugese steden te boeken. Als je voor Lissabon kiest, kun je bijvoorbeeld de wijken Santa Lucia en Mirandoura bezoeken, waar je met de historische tram naartoe kunt. Ook Porto is een aanrader om te verblijven. De stad bestaat uit pastelkleurige huizen en smalle steegjes en staat bekend om de Portwijn.

Meer info? Kijk eens op Qportugal.nl