Verbinding in het buitenland

Verbinding in het buitenland

We kennen het allemaal, heerlijk op vakantie gaan naar een ver land. Even helemaal niks aan je hoofd en genieten van zon, zee, strand en de heerlijke rust. Toch is het wel handig als je bereikbaar bent voor andere of als je zelf mensen op de hoogte wilt houden.

Internet

Tegenwoordig is het gebruik maken van het internet veel belangrijker dan dat je bereikbaar bent via de telefoon of sms. Via internet kan je whatsappen met wie je maar wilt en het is ook nog eens en stuk goedkoper. Helaas kan je niet over in de wereld gebruik maken van het 4G netwerk. Veelal buiten Europa gaat dat moeizaam of zelfs helemaal niet. Met een buitenlandbundel ben je overal bereikbaar. Als je binnen Europa gaat reizen kan je gewoon gebruik maken van je huidige pakket. Het is wel aan te raden om meer MB’s aan te schaffen als je naar het buitenland gaat omdat je daar in de meeste gevallen nauwelijks gebruik maakt van een wifinetwerk. De mensen die gebruik maken van een prepaid sim only kunnen het beste meer MB’s aanschaffen.

Beltegoed

Er zijn natuurlijk nog genoeg mensen die wel graag willen bellen op hun vakantiebestemming. Als je binnen Europa op vakantie bent dan kun je gewoon gebruik maken van je reguliere abonnement. De tarieven verschillen wel per land. Als het goed is krijg je een automatische SMS van je provider met de kosten voor het bellen en Sms’en. Als je gebruikt maakt van een prepaid sim only abonnement dan is het aan te raden om net als het internet ook het aantal belminuten te verhogen. Als je internet het niet doet dan ben je tenminste bereikbaar.

4G netwerk

In Nederland zijn we erg verwend met het goede internet, het 4G netwerk zorgt ervoor dat we razendsnel internet hebben. Helaas is dit niet in elk Europees land het geval laat staan de landen buiten Europa.