Goedkoop onbeperkt internetten in het buitenland doe je zo

Goedkoop onbeperkt internetten in het buitenland doe je zo

Ken je het verhaal van de Schotse Shannon? Zij maakte in Turkije door niet goed op te letten torenhoge telefoonkosten. Op het einde van de maand moest ze meer dan dertigduizend euro rekenen! Met de provider had ze afgesproken om 170 euro te betalen voor elke 30 MB die ze gebruikte. Wel gaf de provider aan dat ze na een grens voor iedere MB zij € 8,50 moet betalen. Dit soort nachtmerries wil je natuurlijk wel voorkomen. Hoe kan je met je sim only onbeperkt internetten, zonder torenhoge kosten te maken?

Reizen binnen de Europese Unie

Er is een wezenlijk verschil of je binnen of buiten de Europese Unie verblijft. Indien je binnen de Europese Unie reist hoef je niets extra’s te betalen. Je betaalt dus je huidige tarieven voor internetten binnen de Europese Unie. Je mobiele provider mag geen extra kosten in rekening brengen omdat je in het buitenland verblijft.

Binnen de Europese Unie hoef je je dus geen zorgen te maken op absurd hoge rekeningen. Maar dit geldt dus alleen voor de Europese Unie. In landen buiten de Europese Unie, dus ook Noorwegen, Zwitserland en Turkije, kunnen de kosten flink oplopen. Voor landen buiten de Europese Unie moet je je goed verdiepen in de extra kosten.

Bellen naar iemand in het buitenland

Indien je iemand wilt bellen vanuit het buitenland is het zeker aan te raden om het via Whatsapp te doen. Dit is immer gratis. Wil je toch normaal bellen? Ook deze kosten zijn fors lager geworden. Tegenwoordig worden er vanuit de Europese Unie maximumtarieven bepaald, waardoor de kosten laag blijven.

Zo kan je onbeperkt blijven internetten

Tot slot, hoe kan je onbeperkt blijven internetten zonder te veel te betalen? Gebruik allereerst zo veel mogelijk wifi. Indien je toch besluit om de data roaming aan te zetten is het raadzaam om apps te installeren die je verbruik in de gaten te houden. Sluit verder ‘dataslurpende’ apps als Facebook en Whatsapp af. Tot slot is kan je natuurlijk je telefoon zo nu en dan uit te zetten. Je bent immers op vakantie!